banner_ris

 

 

Wanneer je bij Rij Je Wijs gaat lessen, krijg je les volgens de RIS-methode. Een afkorting van de Rijopleiding in Stappen. Ik kan stellen dat dit momenteel de beste methode is om je rijbewijs te halen. Door dat je zelf een handboek hebt, met allerlei verschillende hoofdstukken, kun jij stap voor stap de opleiding door lopen. Het gaat er dan vooral om dat je stap voor stap alle vaardigheden aan leert, waarmee je steeds meer in staat bent om zelfstandig aan het verkeer deel te nemen. Zelfstandigheid is dan ook een belangrijk aspect binnen de rijles.  

 

Het CBR ondersteund de RIS-methode, omdat het kwalitatief zeer goed opgezet is. Wanneer je de ene vaardigheid onder de knie hebt, ga je verder met de volgende stap. Op deze manier behandel je alle hoofdstukken, en ben je klaar voor je rijbewijs! Dit maakt de RIS-methode dan ook erg persoonlijk: je kan op jouw eigen tempo door de hoofdstukken heen lopen om voldoende getraind te hebben voor je rijbewijs. 

 

Het werken met het RIS-handboek is erg voordelig. Voorafgaand aan de les lees jij het hoofdstuk door, waar je die les aan gaat werken. Je stapt op deze manier al met enige kennis de lesauto in, waardoor de instructie een stuk effectiever wordt. Dit kan zich vervolgens uiten in het aantal lessen dat jij nodig hebt.