Het nieuwe rijden:

 

Dit staat voor Zelfstandig, Veilig, Vlot, Comfortabel en Rendabel autorijden.

Ik geef les volgens de principes van Het Nieuwe Rijden

 

Jouw Rijles:

 

We beginnen bij de basis en stapje voor stapje gaan wij door de opleiding heen voertuigbeheersing is daarin een belangrijk onderdeel de bijzondere verrichtingen helpen jou daarbij.

 

Naast het anticiperend rijgedrag, zoals het rijden met een constante snelheid, gebruik maken van de auto technieken (eerder naar hogere versnelling - gebruik makend van het rollend vermogen van de auto - cruisecontrol - navigatie etc.) draagt dit niet alleen bij aan vermindering van het brandstofgebruik (milieu ), het heeft ook een positieve invloed op een veilig rijgedrag.

 

De auto is voorzien van een Ecomotive motor en een start-stop systeem.

 

Alles in het voordeel van een beter milieu en uw eigen portemonnee!

 


Jouw tussetijdse toets en  Examen:

 

 Zelfstandig route rijden dmv de navigatie

 Gevaarherkenning door situatiebevraging:

 

 Bij dit onderdeel wordt de kandidaat na uitvoering van een verkeerssituatie gevraagd waarom hij/zij dat op die manier heeft gedaan.

 Hoe heeft de kandidaat de situatie opgelost en welke afwegingen heeft hij/zij hierbij gemaakt?

Het onderdeel wordt al vóór de verkeerssituatie aangekondigd.

 

Zelfreflectie:

Voor het examen of TTT vult de kandidaat een vragenlijst in die hij/zij aan het begin van het examen aan de examinator geeft. Deze bekijkt de antwoorden pas ná de examenuitslag en bespreekt samen met de kandidaat de antwoorden. Van belang hierbij is dat de kandidaat een realistisch beeld heeft van zijn/haar eigen capaciteiten en beperkingen als automobilist.

Zelfreflectie heeft als doel om het gedrag van de aspirant rijbewijsbezitter op een positieve manier te beïnvloeden. Het wordt niet in de beoordeling meegenomen.