Een camera in de lesauto!

In de les

Als leerling is het lastig om te bepalen of je iets goed gedaan hebt, of dat je het beter had kunnen doen. De instructeur vertelt dit vooral aan jou, tijdens en na afloop van de rit. Maar kun je dan nog makkelijk de situatie voor je halen? En kun je dan nog voor je halen wat je wel/niet gedaan hebt? Bij Rij Je Wijs Verkeersopleiding gaat dit een stuk gemakkelijker, omdat er gewerkt wordt met een camera in de lesauto. Deze camera neemt de gehele les op, en de instructrice kan hier verschillende beelden uitpikken om samen met jou te bespreken. Door de verschillende camera's en meetapparatuur, kun je de gehele verkeerssituatie overzien en bekijken hoe jij in die situatie gehandeld hebt. Dit werkt prettig en is erg effectief: je ziet namelijk precies wat je goed doet, of hoe je het de volgende keer beter kunt doen! 

Thuis

Nog een groot voordeel van de lescam, is dat je de beelden mee naar huis kunt nemen! De beelden worden namelijk opgeslagen op een SD kaart, die jij meekrijgt naar huis. Zo kun je thuis nog eens de belangrijkste punten uit de rijles doornemen. Je hebt hierdoor een goed beeld van je vorderingen, en je weet wat er van je verwacht wordt. Dit zorgt er allemaal voor dat je met meer zekerheid achter het stuur zit! 

Alle voordelen op een rij

Bespreek situaties

Samen met je instructrice bespreek je de opgenomen situaties. Je hebt dan een duidelijk beeld van je vorderingen en verbeterpunten. 

Het thuisfront

De beelden neem je mee naar huis. Hierdoor kun je het thuis nog eens terugkijken en jezelf beter voorbereiden op de volgende les. Ook je pa en ma kunnen zien hoe veilig je aan het verkeer deelneemt! 

Praktijkexamen

Met de beelden kun je, samen met je instructrice, goed doornemen en begrijpen of je klaar bent om alleen de weg op te gaan, en dus of je klaar bent voor je praktijkexamen. 

Lessen besparen

Met het RIS-handboek en de lescam bespaar je zeker een aantal lessen. Je snapt snellen hoe jij je hoort te gedragen in het verkeer en wat je daarvoor moet kunnen. 


Vergelijken

Natuurlijk, je rijles bespreek je altijd wel met je vrienden/familie. Door deze samen te bekijken, leer je veel van elkaar! 

Onzeker? 

Dat is helemaal niet vreemd! Iedereen stapt met gezonde spanning de auto in, waarbij de een net wat minder zeker van zichzelf is dan de ander. Doordat de instructrice niet alleen je verbeter punten laat zien, maar ook de positieve momenten uit de les, heb je een goed beeld van jezelf. Hier krijg je zelfvertrouwen van! 

Privacy

De opgenomen beelden zijn van jou, en van jou alleen! Ze worden namelijk opgenomen op een SD kaart die jij mee naar huis krijgt. 

En natuurlijk nog veel meer... 

Rij Je Wijs werkt al een paar maanden met de lescam. Het werkt ontzettend fijn en is erg voordelig voor de leerling. Perfect hulpmiddel om jou je eigen rit te laten maken naar je rijbewijs.